Metamorfose bungalow Veldhoven

 

 

Share

Projectomschrijving

Een bungalow uit de jaren-70 is geheel gemoderniseerd. De woning is verduurzaamd en is daarmee in basis energie neutraal. De duurzaamheidsingrepen omvatten o.a. het isoleren van de gebouwschil, inclusief triple glas, en het plaatsen van een warmtepomp i.c.m. met pv-panelen en een zonneboiler.
De bestaande hokkerige indeling is opengebroken en het woonoppervlak is uitgebreid. Door de nieuwe indeling wordt de woning nog meer gericht op de tuin. D.m.v. brede schuifpuien staan de grote leefkeuken en de woonkamer maximaal in contact met buiten, beschermd door een dakoverstek en een veranda. Naast deze veranda omvat de uitbreiding een vleugel met slaap- en badkamers en een berging. Door al deze nieuwe elementen samen met het bestaande hoofdvolume te kneden tot één nieuw volume, ontstaat een eenduidige eindcompositie.

status: in uitvoering
oplevering: voorjaar 2021

Projectgegevens