Bas Termeer 2023
Profiel

Na ruim 15 jaar aan werkervaring opgebouwd te hebben als architect bij verschillende professionele en breed werkende architectenbureaus, ben ik in augustus 2017 een eigen bureau gestart: Bas Termeer Architect. Ik richt me op architectuuropdrachten van particulieren, organisaties en bedrijven, én op freelance-werkzaamheden voor andere architecten(bureaus). Ik leg me daarbij toe op alle facetten van het ontwerp- en bouwtraject, op het gebied van nieuwbouw, renovatie, herbestemming en interieur.

Visie

Ik ben een praktisch ingestelde en gedreven ontwerper, die elke opgave als uniek beschouwt. Niet-vooringenomen zoek ik inspiratie in het programma, de context of de historie, en werk graag vanuit een helder maar ongeforceerd concept. Ik hecht veel waarde aan een consequent bouwkundig detail, om daarmee de architectuur kracht bij te zetten. Functionaliteit, budget en praktische uitvoerbaarheid zijn daarbij belangrijke criteria. Vanzelfsprekend. Maar daarnaast probeer ik te verrassen op het gebied van ruimtelijkheid, lichtinval, uitzicht op de omgeving, heldere plattegronden of bijzondere materiaaltoepassingen. Dit ongeacht de omvang van de opdracht.

Architect

Bent u op zoek naar een betrokken architect? In mijn praktijk combineer ik de ervaring van een ‘oude rot’ met de drive van een ‘jonge hond’. Mijn passie voor architectuur en mijn plezier in het vak weerspiegelen zich in mijn werk. Ik geloof dat in elke architectonische opgave, groot of klein, een uitdaging verscholen ligt. Graag ga ik samen met u op zoek. Neem gerust contact op. Een eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

Freelancer

Bent u op zoek naar iemand met ruime praktijkervaring voor tijdelijke ondersteuning of versterking van uw team? Ik bied ontwerpkracht, engineerings- en tekencapaciteit op projectbasis.  Werkzaamheden kunnen daarbij geheel zelfstandig of in teamverband worden verricht. Huidige en eerdere opdrachtgevers zijn o.a. JHK Architecten, INBO, Wakker Architecten, VDLP Architecten en BLJ Architectuur. Neem vrijblijvend contact op om te kijken wat ik voor u kan betekenen.