Uitbreiding woning Sint-Oedenrode

 

Share

Projectomschrijving

Aan de achterzijde van een karakteristieke jaren-60 woning, ontworpen door dorpsarchitect Sleenhof, is een uitbreiding ontworpen. Gekozen is niet voor een groot contrast, maar voor een subtiel voortborduren op de bestaande architectuur. De functie van de uitbreiding bevat een zitkamer en een veranda. De dakrandhoogte van de uitbreiding blijft precies onder het bestaande balkon aan de achtergevel, waardoor dit karakteristieke horizontale element onaangetast blijft. Ook heeft het nieuwe dak dezelfde aanzichtbreedte als de bestaande boeiboarden, zodat het zich voegt in de bestaande architectuur. Om de uitbreiding onder het bestaande balkon te kunnen houden wordt de zitkamer 450mm in de grond te verzonken. De zo ontstane zitkuil heeft daarmee een interne vrije hoogte die gelijk is aan de bestaande woonfuncties en voegt tevens een periode-correct element toe aan de woning.

status: in ontwikkeling
oplevering: voorjaar 2022