The Gallery Enschede

 

Share

Projectomschrijving

Onderwerp van dit project is het voormalige gebouw voor Chemische Technologie van de Universiteit Twente, een gebouw uit 1970, ontworpen door architect Van Embden. Dit gebouw is in 2013 gerenoveerd naar een ontwerp van OD205 en kreeg de bestemming van bedrijfsverzamelgebouw, dat de brug moet slaan tussen wetenschap en bedrijfsleven. Het langgerekte gebouw kreeg daartoe tevens een nieuwe naam: ‘The Gallery’.
In de oostelijke kop van het lege casco is door JHK een inbouwpakket ten behoeve van flexibele verhuurkantoren ontworpen. Een deel van de cascoruimte is bovendien geschikt gemaakt voor het tijdelijk onderbrengen van het DesignLab, een creatief crossdisciplinair broeinest, dat wetenschap en maatschappij verbindt door middel van techniek.
Om dit te bereiken is de bestaande industriële uitstraling van het gebouw maximaal benadrukt. De bestaande staalconstructie en het karakteristieke betonnen cassetteplafond werden in het zicht gelaten en de noodzakelijke nieuwe installaties werden als zichtkanalen mee ontworpen, zodat een nonchalant industrieel beeld ontstond; een ideale werk- en leeromgeving voor creatievelingen.

Project uitgevoerd in dienstverband bij JHK Architecten.

Status: gerealiseerd
Opgeleverd: 2014
Oppervlakte bvo: ca. 3500m2

Projectgegevens